Vårt Pensionat

Gryts Skärgårdspensionat är ett litet familjeägt pensionat, som drivs av Lise-Lotte & Ola, vackert beläget
i Östergötlands skärgård utanför Valdemarsvik mellan Västervik och Norrköping. Pensionatet
ligger centralt i det lilla mysiga samhället Gryt, vilket innebär bekvämt
promenadavstånd till havsbad, båtliv, vackra promenadstråk, kyrka och bibliotek.

Pensionatet är öppet året om. Sommartid erbjuder vi bed & breakfast, under övriga året tar vi emot större sällskap för mat och logi.

Vi erbjuder även catering och självklart hjälper vi er arrangera bröllop, fester och konferenser etc. Vi erbjuder också paketlösningar med kanotpaddling, cykeluthyrning och ridning.

Pensionatet omfattar 13 personligt inredda rum och ett annex, konferensavdelning för grupper med upp till 30 deltagare, restaurang med fullständiga rättigheter samt en vedeldad bastu.

Vår ambition är att vara en avslappnande och hemtrevlig oas där vi erbjuder genuin service i gammaldags miljö.

Fastigheten uppfördes 1929/30 och fungerade ända fram till mitten av 1990-talet som traktens äldreboende. Utvändigt ser huset i stort sett ut på samma sätt idag som när det byggdes och även invändigt finns mycket av det gamla kvar. Att huset använts som äldreboende gör också att tillgängligheten för dig som har nedsatt rörlighet är mycket god. Vi har bl.a en ramp upp till huvudentrén och inga eller mycket låga trösklar i gästrum, matsal och gemensamma utrymmen. När kommunen beslutade att bygga ett nytt äldreboende såldes fastigheten och har sedan dess fungerat som pensionat och bed & breakfast. I folkmun går pensionatet fortfarande under benämningen ”gamla Åldersro”, äldreboendets namn både när det förr inhystes i våra lokaler och där det ligger idag, mitt emot Gryts skola.

VARMT VÄLKOMNA TILL OSS!

Lise-Lotte & Ola